About Us

Mother Love Music Muziekmagazine zag het levenslicht op 7 maart 2010. We leggen ons vooral toe op de meer alternatieve muziek: nadruk ligt op indie-rock, maar dit blijft op zich een breed genre: psychedelic, post-punk, folk, post-wave, new weird american, onze muzikale horizon blijft relatief breed. Daarnaast is er altijd plaats voor een heerlijke dance-track, meestal gesitueerd in het electro-genre. Toch steeds heel open-minded houden we onze oren gespitst voor alles wat vernieuwend is.

Muzieknieuws en recensies staan centraal, met een leuke fun-section op tijd en stond of een nostalgische terugblik op tijdloze klassiekers.

Een korte geschiedenis.

Mother Love Music werd in eerste instantie opgericht als muziekblog, waar ikzelf mijn passie in kwijt kon. Eindeloos kan ik erover bezig zijn: nieuwe artiesten, spannend of shocking muzieknieuws, een fascinerende muziekvideo, een magistraal concert. Eén woord, en ik ben voor uren vertrokken. Tot ergernis van velen, die in een gesprek eventjes een naam laten vallen en dan vastzitten aan het onderwerp door mij. Maar nog meer tot grote frustratie van mezelf, wanneer ik merk dat de interesse van mijn gesprekspartner achter 10 minuten vaak al onder het nulpunt is gezakt.

Dan zet ik het wel allemaal in een blog, een soort muziek-dagboek, waar ik al mijn euforie, bedenkingen en muzikale hersenspinsels in kwijt kan. Lees wie lezen wil.

Al gauw kreeg ik tal van leuke mailtjes, van mensen die mijn inbreng apprecieerden en diezelfde passie deelden. Echt ontroerende complimenten bij momenten.

Door tijdsgebrek, vooral voor het recensie-gedeelte, heb ik dan een oproep geplaatst voor muziekbloggers: mensen met een intense liefde voor muziek, die ook nog vlot zijn met de pen. Deze twee ingrediënten samen in de pan smijten en BAM: we have magic!

Naast deze uitermate kwalitatieve inbreng is de focus de laatste tijd nog meer komen te liggen op nieuws. Om op die manier de liefhebbers zo veel mogelijk op de hoogte te houden van het reilen en zeilen in de muziekwereld. Met een stijging in volume van het aantal artikels tot gevolg.

Daarom werd de blog op 23 oktober officieel omgedoopt tot ‘online muziekmagazine’. Ook mijn getalenteerde gastbloggers verdienden dat ietsje meer en werden getransformeerd tot ‘muziekrecensenten‘. En terecht!

Ik hoop via dit medium iedereen veel info te verschaffen, met vooral veel lees- én luistergenot!