Hoofdredactie

Mijn naam is Rien Dingemans. Hoofdredactrice van dit online muziekmagazine.

Geboren in Antwerpen, deels opgegroeid in de Antwerpse Kempen en aan de Belgische kust. Nu bijna 2 jaar in het mooie en boeiende Gent.

Opleiding en werk

Ik heb er een relatief lange opleiding opzitten. Eerst als Assistente in de Psychologie (goed voor de mensenkennis en enige introspectie op tijd en stond) en daarna nog 4 jaar opleiding in Communicatiewetenschappen. Het is bij deze laatste studies dat ik enkele dingen heb opgestoken omtrent journalistiek. Mijn hoofd-interesse lag echter bij marketing en daar ben ik in verder gegaan. Momenteel ben ik dan ook werkzaam als online marketing consultant, ergens in het Gentse.

Toch heeft de schrijfmicrobe me nooit echt volledig losgelaten. Dit online muziekmagazine is dus de perfecte combinatie van mijn copywriting ambities, muziek-passie en online marketing kennis.

Muzieksmaak

Over smaken valt niet te discussiëren, luidt het meestal. Toch doe ik dit ganse dagen op mijn werk met enkele collega’s :). Het gevecht gaat vaak over Q-Music of MNM ten opzichte van Studio Brussel. Ook al stemt meer dan de helft op die laatste, toch zijn het de andere 2 zenders die (jammer genoeg) het meeste door de boxen schallen. Alhoewel het als asociaal bevonden wordt, biedt mijn iPod dan vaak redding.

Studio Brussel geeft over het algemeen wel duidelijk weer welke muziek ik graag hoor: van alternatieve rock tot zware electro, meer voor de feestjes dan :).

In mijn puberjaren was ik een echte grunge-girl. Velouren broeken, afgetrapte schoenen, warrig haar en na een tijdje ook de uitgelopen make-up. Eddie Vedder (Pearl Jam) was mijn held, Courtney Love (Hole) mijn muze. Me afzetten tegen alles wat licht dansbaar of commercieel was; het was alledaagse kost. Op vlak van rock muziek was ik, samen met mijn vriendin, wel een wandelende encyclopedie. We kenden alle bands, titels van nummers en lyrics.

De tijden veranderen en ik heb ondertussen verschillende genres weten te appreciëren. Een tijdje gaf ik zelfs de voorkeur aan R’nB, gewoon om eens lekker op te kunnen shaken. Vandaag de dag is het op party vlak (lees ‘volledig flippen’) vooral electro-muziek die me in hogere sferen brengt. Dit zonder enige drugs, puur door de kracht van de muziek! Maar in hart en nieren ben ik nog altijd een echte ‘rock chick’. De meer commerciële muziek van tegenwoordig begint stilaan terug erg tegen te steken. Er bestaat te veel goede muziek, die misschien minder airplay of aandacht krijgt, maar die dringend door mij zelve gehoord moet worden.

More about me: