Muziek Recensenten

gertjan

Filip Nijs:

Reeds 20 jaar gebeten door de muziekmicrobe. Na een valse start met 2 Unlimited en Snow al snel overgeschakeld op het “betere” werk dankzij de sympathieke jongens van Nirvana en daarna was het hek pas goed van de dam.

Op muzikaal gebied al vele watertjes doorzwommen, van punk tot pop, van nederhop tot alt.country, van Vlaamse kitsch tot indie. Anything goes, als het maar met bezieling gemaakt is en mij weet te raken. Voor die Vlaamse kitsch heb ik geen enkel geldig excuus. Muzikale helden zijn oa Johnny Cash, Ramones, Neutral Milk Hotel, The Clash, The Knife, Joy Division, Bob Dylan, Arcade Fire, Wilco en Two Gallants, om er maar enkele te noemen.

Door mijn schrijfsels wil ik graag deze muziekpassie delen en wie weet zelfs mensen nieuwe dingen leren ontdekken.

Stephanie Demasure

Als bakvis op deze site, werd ik gevraagd om een introductietekstje over mezelf te schrijven, dus hier gaat ie dan.

Aangezien ik heel graag muziekjournaliste zou worden, vond ik deze site een prachtige start. Ik studeer communicatiewetenschappen aan de Ugent en ga na volgend jaar masteren in de afstudeerrichting Journalistiek. En daarna wil ik misschien nog een jaartje specifieker gaan studeren op gebied van cultuur of indien mogelijk toegespitst op muziek.

Ik ben eigenlijk een vrij late bloeier op muzikaal vlak. Ik begon pas gitaar te spelen toen ik 14 was, maar sindsdien ben ik wel een echte muziekfreak. Het feit dat ik in dit academiejaar al twee Wesc- hoofdtelefoons versleten heb – door normaal gebruik! – zegt genoeg. Sinds vorige zomer heb ik een heuse muziekkamer ingericht, wat het paradijs is voor gepassioneerde muziekliefhebbers (jawel, ik noem mezelf geen muzikant, misschien nog net amateur). Ach ja, wat moet ik zeggen, het is een drijfveer, een kracht die soms sterker dan jezelf is. Je zou die cd niet kopen omdat je zakgeld bijna op is en dan kom je thuis met die cd die je toch heel erg graag wou. Ik ben trouwens ook volledig gevallen voor het krakerige geluid van vinyl. Zonde dat die klank meer en meer verdwijnt. Voor de liefhebbers: ik ken een aantal leuke adresjes in Gent.

Hopelijk kunnen jullie het wat vinden met mijn schrijfstijl en dan gaan we hier samen nog een mooie tijd beleven.

Katrien Dewaelheyns

30 something die opstaat en gaat slapen met muziek. Ik laat me niet graag leiden door hypes of hipheidsfactor, en ga voor muziek die me kippenvel bezorgt, ontroering en goesting naar meer.

Met vette beats doe je me geen plezier, al maak ik wel eens een uitzondering voor pakweg Goose, om maar iets te noemen. Mijn muzikaal abc gaat van Arcade Fire tot Zita Swoon, van A Brand tot Queens of the stone age, Absynthe Minded, Beirut, Daan, Drs P, Editors en Eels, The Killers en Kings of Leon over Morrissey, Phoenix en Sigur Ros naar Twilight Singers en The National.

En dan nog liefst live, ergens op de eerste rijen van een goeie zaal. Momenten die me opladen en de energie geven, momenten die het leven kleur geven en die ik graag met jullie deel.