0
Posted by Gertjan in Albums
 
 

Triggerfinger – All This Dancin’ Around

Triggerfinger was al een ongelofelijke undergroundband, tot ze plots doorbraken bij het grotere publiek. Na hun debuutplaat kwamen ze opdraven met ‘What Grabs Ya?’, wat ons heerlijk genietbare singles opleverde als ‘Soon’ en het snedige ‘Is It’.

Met ‘All This Dancin Around’ tekenen ze voor een bevestiging van hun live-reputatie op studioplaat. Ze worden vaak vergeleken met Led Zeppelin en de dictatorische Quuens Of The Stone Age.

Onmiddellijk worden we bestookt met buskruit bij de titeltrack, eveneens opener. Geweldige riff die met het geschreeuw van Ruben Block een 4de dimensie in ieders oorschelp laat verschijnen.

‘Let It Ride’ zet de plaat in 5de versnelling zodat we onbezorgd door de Nevada woestijn kunnen scheuren met een Ford Mustang tijdens ‘I’m Coming For You’. De brutaalheid spat er vanaf, maar zo hebben we het graag.

‘All Night Long’ en ‘Love Lost In Love’ geven ons een naar ademsnakkende pauze. Alhoewel deze laatste geweldig veel weg heeft van een echtelijke ruzie met vliegend servies en slaande deuren. Geen powerballads zoals vele rockers zich wel eens durven toespijzen, maar pure blues.

‘Feed Me’ is een ware mokerslag. Echt waar, je hoort deze mokerslag door de vette drum en bas die hun dwangtempo opleggen. Puntiger en snediger dan ‘Cherry’ horen we zelden nog dezer dagen en met ‘My Baby’s Got A Gun’ geven ze een 8 minutenlange verdrinkingsdood weer waarbij de film van je leven een ideale soundtrack heeft gevonden.

Opgenomen in het zonnige Los Angelos klinken Ruben Block, Monsieur Paul en Mario Goossens rauwer, ruwer en straffer dan ooit. We mogen ze met zekerheid en met een lichte ,onder pistool bedreigende ,dwang op de zomerfestivals verwachten.

Een 3de keer Rock Werchter, 4de keer Pukkelpop en 3de keer Pinkpop?? Het antwoord staat vast als het aan ons ligt…*

Toptrack:
• ‘All This Dancin Around’
• ‘I’m Coming For You’
• ‘Cherry’

Auteur: Gertjan Genbrugge..*


Gertjan