Balthazar de band

balthazar wiki

Balthazar is een Belgische indie-rock band uit Kortrijk / Gent.  Muzikanten Maarten Devoldere, Jinte Deprez, Patricia Vanneste, Simon Casier en Christophe Claeys zijn erin geslaagd om binnen het mooie Belgische muzieklandschap toch een eigen geluid neer te zetten. Dat deden ze in 2010 met debuutplaat Applause. “Een strakke baslijn die tegen je aanschuurt als een krolse kater, een vierstemmige zanglijn die je in hogere sferen brengt en teksten die je meteen weer met je voeten op de grond zetten: Balthazar valt niet in een hokje te plaatsen en dat maakt hen net zo geweldig.”

Het leverde hen heel wat mooie recensies op, notaties in veel eindejaarslijstjes van 2010, maar ook de  MIA voor ‘Beste Album 2010′.

Ook live kon de band snel overtuigen. Met singles als “Fifteen floors”, “Hunger at the door”, “I’ll stay here” en “The Boatman” zetten ze al snel concertzalen als Vooruit en een uitverkochte AB in vuur en vlam. Festivals als Rock Werchter, Dour en Lowlands volgden snel. Ook in het buitenland scoort de band stilaan meer fans.

Op 15 oktober verscheen de langverwachte opvolger ‘Rats‘. De plaat doet de opvolger alle eer aan, zij het in dezelfde stijl. Geen gekke experimenten met nieuwe geluiden of genres. Balthazar zoals we hen graag hebben.

Reviews op MLM van Balthazar: