Kovacs @ Trix

 
Kovacs_03
Kovacs_03
Kovacs_03

 
Info
 

Genre: soul-jazz
 
Recente Album: Shades Of Black
 
Meer concerten: voorlopig niet
 
Concertzaal:
 
 

Pluspunten


Rauw, teder en volwassen stemgeluid dat quasi moeiteloos een heel concert overeind blijft.

Minpunten


Kleine inzinking halfweg het concert, onzekere bindteksten die geen bijgevoegde waarde leveren.


Kort

Zaterdagavond stond de Eindhovense zangeres Kovacs op het podium van de Trix-club. Haar debuutalbum Shades Of Black klinkt erg veelbelovend met een stemgeluid dat refereert aan grootse voorgangsters zoals Billie Holiday, Roisin Murphy of Amy Winehouse. Maar maakte ze dat ook live waar? Kovacs studeerde aan het Rock City Institute in Eindhoven waar ze te […]

0
Posted by

 
Concertverslag
 
 

Zaterdagavond stond de Eindhovense zangeres Kovacs op het podium van de Trix-club. Haar debuutalbum Shades Of Black klinkt erg veelbelovend met een stemgeluid dat refereert aan grootse voorgangsters zoals Billie Holiday, Roisin Murphy of Amy Winehouse. Maar maakte ze dat ook live waar?

Kovacs studeerde aan het Rock City Institute in Eindhoven waar ze te horen kreeg dat ze maar beter voor een ander vak koos. Maar ze beet wilskrachtig door en stond deze zomer zelfs op Rock Werchter, waar ze blijkbaar een goede beurt maakte. Tijd voor een live-check dus.

Nadat we twee paramilitairen in vol ornaat gepasseerd zijn (jawel, ook Trix zit in de greep van de terreurangst…), vielen we binnen in een volle club. Rond negen uur werden de vele nieuwsgierige fans getrakteerd op een vioolintro en een schimmenspel dat de rest van de band opvoerde achter een scherm. De rode loper voor de kaalgeschoren Sharon Kovacs die met haar grappige zwarte hoedje een bohémien-look uitstraalde.

Opvallend was de paradox tussen haar frêle verschijning en haar volwassen stemgeluid. Wanneer je de ogen sloot, hoorde je geen meisje van 25, maar een door het leven gedrenkte stem die moeiteloos melancholie en ‘weltschmerz’ opriep. Rauw en teder tegelijk. Als een volleerde acrobate kronkelde ze zowel langs de lagere en hogere sporten van de toonladder. Fool Like You en doorbraaksingle My Love klonken overtuigend.

Omdat ze slechts één album uit heeft en het publiek toch voldoende lang wilde plezieren, kregen we ook enkele leuk gekozen covers op het bord. Zo kleurde Kovacs Strange (Grace Jones) erg origineel in. Ze kon daarbij op een erg energieke band rekenen, waarvan vooral de vrouwelijke strijkers zich onderscheidden. Een prima ondersteuning voor een setlist die baadde in een cocktail van jazz en soul.

Tijdens het tweede deel van het concert trok Kovacs haar vertrouwde wolvenmuts – die haar bijnaam ‘Wolflady’ verraadt – over de oortjes. Net op dat moment dreigde het concert even in te zakken. Maar net op tijd trok de wolvin zich terug uit het moeras om alsnog in volle schoonheid te eindigen. “Kovacs wil be allright”, klonk het tijdens het slotnummer. Als ze zo doorgaat, staan deze jongedame inderdaad nog mooie dagen te wachten.

Tekst: Ruud Van De Locht

Foto’s: Patsie Borgers

 

 

 

 

 


Ruud Van De Locht

 


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a Response