0
Posted by Rien Dingemans in Concerten
 
 

Triggerfinger Rooftop Concert Redbull

Vrijdag was het zover. Het Rooftop Concert van Triggerfinger op het MAS, georganiseerd door Red Bull Mobile. Om 4u werd je verwacht aan de voet van het museum, om 5u stond het optreden gepland.

Enige ruimte dus voor file. Stressen was het even toen de minuten op de autoklok doortikten naar kwart voor 5. Maar daar arriveerden we dan aan de kaai van het imposante, gloednieuwe gebouw.

Om de beleving net iets intenser te maken, bestond de opdracht erin om met de roltrap naar boven te gaan: 10 verdiepingen hoog, waarbij je langs elke kant de omtrekken van Antwerpen om je heen zag glijden, steeds weidser en imposanter. Om dan te arriveren op het dak van het MAS, waar een prachtig zicht op ons wachtte over de haven en het centrum van de historische stad.

Tijd voor muziek dan. Een ietwat zenuwachtige Triggerfinger wandelde het podium op. Zij het een aantal vierkante meters met plaats voor hun instrumenten. Van een verhoogde stage was geen sprake, wat ergens wel jammer was. Triggerfinger is een lust voor het liefhebbende oor van wat hardere rock, maar toch ook een streling voor het oog dat houdt van wat show en visueel spektakel. Dat zat er nu dus iets minder in.

Maar het selecte publiek had er zeker zin in. Je zou voor minder, op dergelijke unieke locatie en gelegenheid, met een band van dat allure. De nodige kleppers passeerden door de setlist, met uiteraard als hoogtepunten ‘All This Dancin’ Around’ en ‘Is It’. Ik vraag me zelf af hoe ver deze melodieën over Antwerpen gegalmd hebben met een aantal boxen die duidelijk naar de buitenkant gericht stonden. Maar eerlijk: you had to be there.

Een memorabele ervaring.


Rien Dingemans

 
Oprichtster en hoofdredactrice MotherLoveMusic (sinds 2010).