0
Posted by Rien Dingemans in Festivals
 
 

Crammerock – Verslag zaterdag

Crammerock 2016 leverde ons veel herinneringen op, zowel door de fijne artiesten als de omgeving. ‘Lil Kleine, de Jeugd van Tegenwoordig, Kid Ink en The Kaiser Chiefs stonden hoog op ons lijstje en wilden we dus voor geen geld van de wereld missen.

 Laten we beginnen met ‘Lil Kleine. Vanaf het begin was er een super gezellige sfeer: dansende en meebrullende fans en zwetende lijven. Alles was ook aanwezig, van een moshpit tot confetti die synchroon met de springende fans ontplofte. Het enige dat we kunnen zeggen is misschien de volgende keer een wat langer optreden?

Na al dat springen, zijn we even gaan uitrusten in het zonnetje al luisterend naar Alice On The Roof. De magische stem van prinses Alice Dutoit sleept je mee, waar je ook bent en wat je ook doet. Dat heeft ze zaterdag weeral bewezen op de Main Stage van Crammerock. Wij vonden het in ieder geval een goede opvolger.

Vervolgens bracht het viertal van Broederliefde (Mella, Sjaf, Jerr en Emms) onze energie terug en we stonden in een mum van tijd terug in het zweet en bier. Ze hebben ons zeker en vast klaar gemaakt voor hun opvolgers, de Jeugd van Tegenwoordig. Deze werden verwelkomt door schreeuwende fans klaar om het dak van de tent te doen ontploffen. ‘Watskeburt?!’, ‘Deze Donkere Jongen Komt Zo Hard’ en ‘Manon’ werden dan ook luid meegebruld door het publiek. De 3 echte Manon’s waren ook aanwezig en mochten op het podium komen tijdens “hun nummer”. Dat werd gevierd met champagne showers en sterke drank dat uitgedeeld werd.

Hooverphonic hebben we niet gezien maar wel gehoord vanuit de rij voor frietjes. Even naar De Club gegaan om goed te dansen en dan naar Kid Ink, onze persoonlijke favoriet. Hij zette een geweldige performance neer en het publiek was tijdens zijn optreden helemaal één. We dansten met iedereen en rapte elk woord mee. Iedereen ging los toen hij ‘Show Me’ begon te zingen.

Daarna zijn we meteen naar de Main North gegaan zodat we goed vooraan stonden voor de Kaiser Chiefs. We hebben al zittend van Balthazar genoten en ongeduldig gewacht op Ricky Wilson, Simon Rix, Nick Baines, Andrew White en Nick Hodgon. Toen het uiteindelijk hun beurt was, was de tent overvol en riepen we zo luid mogelijk toen de mannen op het podium kwamen en aftrapten met een stevige ‘We Stay Together’. De Britten speelden ook hun 9 jaar oud nummer, ‘Ruby’ en een cover van The Who, ‘Pinball Wizard’ om dan af te sluiten met ‘Oh My God’.

Om onze avond af te sluiten zijn we naar The Magician gegaan. Het is ons gelukt om helemaal vooraan te staan en hadden dus perfect zicht op de Belg. De DJ/Producer, Stephen Fasano, had na zijn optreden iedereen in zijn ban.

Crammerock was (weeral) een super afsluiter van de zomer en zoals ‘Lil Kleine’ het zegt “Ik moet effe op vakantie oude”!!!

Shout-out naar Naomi, de vriendelijkste bar-vriendin van de avond!


Rien Dingemans

 
Oprichtster en hoofdredactrice MotherLoveMusic (sinds 2010).