Mumford & Sons

mumford & sons wiki

Mumford & Sons is een Britse folkband uit Londen. Oprichter is Marcus Mumford, die met bandleden Winston Marshall, Ben Lovett en Ted Dwane voordien al bij Laura Marling de muziek verzorgden.

De band bestaat al sinds 2007, maar het is pas in 2009 dat de straffe debuutplaat Sigh No More uitkomt. Na eerste hit ‘Little Lion Man’ is de hype rond de ‘groep met de banjo’ snel vertrokken. Na Europa volgt ook snel Amerika, waar de Britten een knappe indruk nalaten op festivals als SXSW en Bonnaroo. De ambiance, afgewisseld met trage nummers die je werkelijk bij de keel grijpen: ook live kunnen ze dit bevestigen. Daarvan getuigt ook het magistrale optreden in de AB in april 2010.

In 2012 staan ze dan eindelijk op de affiche van Rock Werchter. Zonder nieuwe plaat. Ze spelen al enkele nummers van de opvolger, maar het is vooral met de oude nummers dat ze het publiek weten te overtuigen.

Op 24 september 2012 verschijnt dan eindelijk ‘Babel‘, die langverwachte tweede plaat. De meningen zijn wat verdeeld: de band houdt vast aan dezelfde ingrediënten, maar met net nog iets meer banjo en minder ingetogen nummers.

Reviews: