Editors Compilatie

Op de officiële website van Editors werd big news aangekondigd. En inderdaad, vandaag verscheen er een bericht van Tom Smith, zanger van de Britse post-punk band.

In de eerste plaats meldt Smith dat het kwartet binnenkort, een kwestie van dagen (!), aan de repitities begint in voorbereiding van de vierde plaat. Er bestaan al wat nummers, deze moeten nog de juiste vorm krijgen in de studio.

Ook voor dit album gaan de mannen in zee met Flood. Benieuwd wat dit gaat geven voor hun sound, die met ‘In This Light And On This Evening’ al een flinke bocht naar rechts insloeg. De mannen gaven al aan dat ze het nieuwe geluid verder willen verfijnen. Hopelijk mondt dit niet uit in een afgelikte afwerking, waarbij overgeproduceerd het kenmerk wordt.

Maar nu het échte nieuws: Editors is in de muziek-archieven gedoken: het materiaal van de 3 vorige albums, B-kantjes en nooit eerder uitgebrachte nummers worden allemaal verzameld op de ‘Editors complete collection’. Geen idee of dit de officiële naam zal zijn, maar dit verzamelpareltje verspreid over 7 CD’s, een compilatie van 6 jaar muziek maken, wordt wel in alle mogelijke formaten uitgebracht. Hierbij wordt nog een fotoboek toegevoegd, een beeld van de band dat de 4 heren graag willen delen met de fans. Release-maand zou februari worden.

Zoals Tom het zelf zegt:

“It’s gonna be sexy.

Hope you’re all keeping well,

Tom
xxx”

Vanaf 2 december kan je de compilatie bestellen: voor de eerste 200 zit er zelfs een verrassing bij van de charismatische frontman zelf!


Rien Dingemans

 
Oprichtster en hoofdredactrice MotherLoveMusic (sinds 2010).