0
Posted by Pieter DHooghe in Muzieknieuws
 
 

Nieuwe namen voor Sonic City 2016; affiche bijna volledig!

We hadden van de mensen van De Kreun nog enkele namen te goed voor de komende editie van Sonic City. Dat deze gecureerd wordt door de powerwomen van Savages wisten we al, dat er andere krachtige jongens en meisjes als Jessy Lanza, Inga Copeland, Motorama en Kate Tempest langskomen, wisten we ook al en nu, op een goeie drie maand van het festival, krijgen we nog vier nieuwe namen aan de lijst toegevoegd.

Het zijn vier goeie namen. Toen beak> in 2013 het festival zelf mocht cureren, selecteerden zij Savages. De dames returnen the favour want ook dit jaar zal de band rond Geoff Barrow weer in ‘t Kreuntje te zien zijn. Komen ook naar Kortrijk afgezakt; Duke Garwood (Engelse multi-instrumentalist die samenwerkte met oa Mark Lanegan), Mykki Blanco (indie’s favourite Amerikaanse rapper-performer die geslachten iets voor de vuilbak vindt) en ten slotte ook Tortoise. Die laatste zijn geen klein bier en staan bekend als een van de grondleggers van de post-rock. Begin jaren negentig mixten zij hun gitaarmuziek al met synths en elektronica, iets wat bands als Mogwai en 65daysofstatic jaren na hen ook deden.

De affiche van het festival is nu bijna compleet. Elke dag moet nog één troef prijsgeven. Wij houden u natuurlijk op de hoogte als die troef bekend gemaakt wordt.

Wederom geeft De Kreun u vier goede redenen om er zeker bij te zijn in Kortrijk op 12 en 13 november. Alle info en de nog beschikbare tickets zijn te vinden via de officiële website.

Sonic_Header_FBBIG_200


Pieter DHooghe

 
Musicfreak / Vinyljunkie / Brugse Student in Gent