0
Posted by Ruud Van De Locht in Muzieknieuws
 
 

Over Tijd: onverharde elektronische paden

De Antwerpse vzw 5voor12 kruipt opnieuw in zijn pioniershuid. In 1994 verblijdde dit ‘creatief lab’ ons met de 10 Days of Techno, dat 20 jaar lang diverse generaties danslustigen letterlijk en figuurlijk op de been hield in de Gentse Vooruit. Anno 2016 komt 5voor12 op de proppen met Over Tijd, een gloednieuw elektronisch muziekfestival. Dat luidt een nieuwe lente in met een hoop aantrekkelijke namen zoals James Holden, Bob Moses en Shackleton…

Gedurende drie dagen ambieert Over Tijd om “vooruitstrevende, vernieuwende en ongehoorde elektronische muziek” te presenteren aan een breed publiek. En dit aangevuld met kunstinstallaties en spreekbeurten. Of nog: een combinatie van 10 Days Off, de Red Bull Music Academy en het Amsterdamse dance-evenement ADE.

Dansen, kijken en luisteren dus… Zoals naar Grischa Lichtenberger en Robert Lippok die een verhaal brengen over de teloorgang van de avantgarde binnen de hedendaagse elektronische muziek. ‘Binkbeater’ Frank Wienk toont je op zijn beurt setup, werkwijze, sound en plugins.

Keuze te over dus. Of wat dacht je van volgend rijtje? Fort Romeau, Hauschka, Kettenkarussel, Leon Vynehall, Luke Abbott presents 555 Hz, Luke Vibert, Michael Mayer, Robert Lippok A/V, Shobaleader One, Valentin Stip. Voor de volledige lijst, kunt u op de website terecht. Die oogt trouwens bijzonder strak en to-the-point. Een metafoor voor dit nieuw muzikaal kuiken? Dan komt het goed met Over Tijd.

Organisator Philip De Liser heeft alvast grote plannen met zijn nieuw creatief geesteskind. “We willen op termijn ook andere disciplines, zoals multimedia en beeldende kunst, betrekken bij Over Tijd. Waarom geen stadshappening met musea en andere trekpleisters in Antwerpen? Een event dat een meerwaarde biedt aan de wereld van de elektronische muziek. 5voor12 is in ieder geval klaar voor een nieuw tijdperk én een nieuwe dynamiek.”

Over Tijd slaat van 11 t.e.m. 13 maart zijn tenten op in vijf Antwerpse clubs: De Studio, Piaf, Petrol, Trix en Ampere. Meer info: www.overtijd.be 


Ruud Van De Locht