1
Posted by Gertjan in Muziekontdekking
 
 

Spotlight Les Nuits Botanique: The Pigeon Detectives, Intergalactic Lovers, Starfucker, Alex Winston

Les Nuits Botanique heeft ook weer in 2011 een ijzersterke line-up van grote namen en nieuwe ontdekkingen. Van dinsdag 10 tot zondag 29 mei kan je ongeveer 100 acts bewonderen. In het Koninklijk Circus, de Chapiteau, de Orangerie, de Rotonde en het Museum (Grand Salon) kan je terecht voor al dat moois van vandaag en (over)morgen.

Wij zetten onze spotlight op alle bands en muzikanten die hier zullen optreden, met vandaag: The Pigeon Detectives, Intergalactic Lovers, Starfucker en Alex Winston. 

Deze 4 indie-rock/pop bands uit de USA, UK en België  zullen op donderdag 19 mei in de Chapiteau spelen. Tickets vind je HIER!

The Pigeon Detectives

Deze groep bezit een collectie bedwelmende en doeltreffende songs met invloeden als The Rolling Stones, The Cure en The Stooges, waarin rock en postpunk hand in hand gaan. Na drie jaar afwezigheid om hun nieuwe plaat ‘Up, Guards and At ‘Em!’ te verwezenlijken, laten The Pigeon Detectives opnieuw van zich horen. Het album werd opgenomen in New York met Justin Gerrish (vooral bekend door zijn werk met Vampire Weekend) en zal, zoals de eerste single ‘She Wants Me’ laat uitschijnen, meer poppy zijn dan hun vorige werk. Wij hopen natuurlijk naast een aantal nieuwe nummers, zeker op een aantal klassiekers zoals ‘I’m Not Sorry’, ‘Take Her Back’, ‘This Is An Emergency’ en ‘Everybody Wants Me’.

Intergalactic Lovers

Intergalactic Lovers is een onzuivere samenstelling van bronstige levenslust en duistere sprookjes. Een verbond van padvinders uit Aalst ten dienste van de gebroken en verworpen zielen der aarde. Voor troost en warmte in de donkerste kamers van uw heelal. Aan de boezem, in het hart, aan de haard of heel ver weg. Voer voor liefhebbers van Feist en Cat Power. Op 25 maart komt hun debut ‘Greetings & Salutations ‘ uit (recensie). Een band voor de toekomst, maar nu eerst voor de vele zomerfestivals!

Starfucker

Achter de poëtische naam Starfucker gaan drie Amerikanen schuil die bij indie electropop zweren. “Starfucker is just based on the curiosity of how far you could get with a stupid name like that”, aldus zanger Joshua Hodges. Deze post-pubers blijken de Zeitgeist helemaal te vatten; ze doen niet voor niks aan MGMT denken. Het is dan ook geen wonder dat ze met hun onberispelijke melodieën en begoochelende stemmen niet onopgemerkt voorbij gaan. Hun album ‘Reptilians’ is pas uit bij Polyvinyl Records.

Alex Winston

In de categorie indiepop singer-songwriters zou Alex Winston wel eens de meest overtuigende nieuwe belofte uit de VS kunnen zijn. De Detroitse schone hoort muzikaal niet thuis in de rocktraditie van haar stadsgenoten (The White Stripes, The Von Bondies,…), maar schrijft nummers die zowel toegankelijk als bijzonder zijn. Ze heeft haar goede reputatie dan ook niet gestolen: de combinatie van haar zoete stem met haar klassieke opleiding is de voedingsbodem voor buitengewoon zielroerende melodieën. In de winter komt haar eerste LP uit, genaamd ‘Sister Wife’.


Gertjan